Nieuwe bestemming voor locatie voormalige politiebureau

De nieuwe bestemming past bij het bestemmingsplan Koolhof (bestemming ‘Maatschappelijk’) en bij de visie op de Centrumring van Deurne. De locatie ligt aan de centrumring.

Toelichting door de initiatiefnemer en nieuwe eigenaar

Hieronder stellen de initiatiefnemer en de nieuwe eigenaar van het pand zich voor en lichten zij hun plannen voor deze locatie toe.

Ulrich Schultz, huisarts in Huisartsenpraktijk Schultz en Van de Kerkhof in Deurne en initiatiefnemer: “Sinds 1996 ben ik als huisarts werkzaam in Deurne en de afgelopen jaren is er steeds meer op het bordje van de huisarts gekomen. Dit is het gevolg van de vergrijzing en substitutie vanuit de tweedelijnszorg.

In 1996 deed ik het werk samen met één doktersassistente. Momenteel heb ik twee assistentes, één verpleegkundig specialist en drie praktijkondersteuners en daarnaast iemand voor het declaratieverkeer en de automatisering. Ik loop al jaren rond met het plan om met meerdere zorgverleners vanuit één gebouw de complete eerstelijnszorg te leveren. Dat gebouw zou dan geen verzamelgebouw van losse zorgverleners moeten worden, maar een gebouw waarin men samenwerkt. Samenwerken betekent naar mijn mening dat de zorgverleners van elkaar weten wat ze doen en van elkaar weten wat zij de inwoners van Deurne c.q. de patiënten te bieden hebben. Het uiteindelijke doel is de eerstelijnszorg te versterken en daarmee efficiënter te maken. Aan de Hogeweg 8 te Deurne, waar nu nog ‘het oude politiebureau’ staat, heb ik de ideale plek gevonden van waaruit ik denk de zorg te kunnen leveren die ik al jaren voor ogen heb met de sleutelwoorden: eerstelijnszorg, compleet, samenwerken, efficiënt en toekomstbestendig.

Sinds augustus 2016 deel ik mijn plannen met de gemeente Deurne en gelukkig kreeg ik al snel het gevoel dat ook zij enthousiast werden van mijn plannen en serieus wilden meedenken. Sinds vorig jaar heb ik ook contact gelegd en een aantal bijeenkomsten georganiseerd met geïnteresseerde zorgverleners die mijn plan een warm hart toedragen en ook de zin van samenwerken inzien. Met de huidige groep enthousiaste zorgverleners kan het niet anders dan een succes worden!”

Rob van Brussel, ondernemer uit Asten en investeerder in het nieuwe zorgcentrum: “Eén van mijn drijfveren als ondernemer is het bouwen aan vernieuwende ideeën en initiatieven. Vanuit die passie ben ik bij het nieuwe zorgcentrum betrokken geraakt. In mijn dagelijks leven ervaar ik hoe belangrijk goed en efficiënt geregelde zorg is. Daarom heb ik het oude politiebureau van de gemeente Deurne gekocht, om dit te gaan slopen en plaats te laten maken voor een modern eerstelijnszorgcentrum wat goed aansluit op de omgevingsvisie van de gemeente Deurne.

Het wordt een duurzaam en goed bereikbaar gebouw wat voorziet in de behoefte naar efficiënte, toegankelijke en betaalbare zorg. Het centrum, wat de naam “Medisch Centrum Hogeweg” gaat dragen, gaat plaats bieden aan een breed scala zorgverleners. Verschillende lokale en regionale zorgverleners hebben aangegeven onze visie te delen en deel te willen nemen aan dit initiatief.”

Bron: Gemeente Deurne