Vliegramp Germanwings: ‘20-jarige vrouw uit Deurne omgekomen’

Foto: beeldcitaat

Bij de vliegtuigcrash in de Franse Alpen met het toestel van Germanwings is mogelijk een 20-jarige vrouw uit Deurne omgekomen. Een vriendin van het slachtoffer bevestigde dat ze was ingecheckt op de vlucht die vertrok van de luchthaven in Barcelona.

De vrouw uit Deurne was op stedentrip naar Barcelona. Op een foto van de vrouw op Facebook reageerde al iemand met ‘Hopen op een wonder’.

Burgemeester

Een woordvoerder van burgemeester Hilko Mak uit Deurne wil nog niets bevestigen. Pas nadat de officiële instanties de gemeente hebben ingelicht, komt de woordvoerder met een bericht.

Woordvoerder van ROC Ter Jos Smits in Helmond zegt tegen omroep Brabant dat hij het verhaal ook heeft vernomen. “Het is voor ons nog een onbevestigd bericht dat via een collega tot ons is gekomen. Als het gaat om de bewuste vrouw uit Deurne is het een oud-leerling van ons.”

Lees ook:

Duikvlucht

Het toestel vertrok om 10.01 uur vanaf de luchthaven van Barcelona en zou om 11.57 uur landen in Düsseldorf. Rond 11.00 uur verdween het van de radar. Volgens de topman van Germanwings duurde de duikvlucht van het vliegtuig acht minuten voordat het neerstortte, vertelde hij zojuist tijdens een persconferentie. Om 10.53 uur verloor het toestel contact met de luchtverkeersleiding.

Het toestel  met vluchtnummer 4U9525 is neergestort bij de plaats Prads-Haute-Bléone, ten noorden van Digne-les-Bains in de Franse Alpen. De eerste brokstukken zijn op 2000 meter hoogte gevonden. De hulpdiensten zijn in grote getale aanwezig. Over de oorzaak van de crash is nog niet veel bekend. “Emergency, emergency”, waren de laatste woorden van de piloten.

De wrakstukken liggen verspreid over een oppervlakte van meer dan twee vierkante kilometer. Het gaat om een moeilijk bereikbaar hooggelegen gebied dat niet bereikbaar is voor voertuigen. President Hollande laat weten dat het nog enkele uren kan duren voordat de hulpdiensten bij de rampplek zijn. Het leger wordt ook ingezet voor de berging van het vliegtuig.