Mooi werk in Deurne

Foto: Deurne

Er zijn weinig dingen die niet te vinden zijn in de gemeente Deurne: mooie natuur, steden en dorpen en mooi werk! Met de vele bedrijven die hier gevestigd zijn en de huidige krapte op de arbeidsmarkt zijn de mogelijkheden eindeloos. In mei stonden er 133 vacatures open tegenover elke 100 werklozen volgens het CBS. Met al die vacatures heb je het voor het uitzoeken. Dus waarom zou je verder weg zoeken naar werk, als er in Deurne zoveel moois te vinden is? Lees hier over alle voordelen van werken in Deurne. 

Werken in Deurne

Deurne is ons thuis. Je woont, leeft en sport in Deurne. Waarom zou je er dan niet werken? Bij de zoektocht naar een nieuwe baan kijk je vaak naar onderwerpen zoals het takenpakket, salaris en misschien ook wel naar de branche waarin het bedrijf actief is. Maar hoe zit dat met de reisafstand? Volgens het CBS vindt zeker 80% van de mensen de reisafstand een belangrijke factor voor een goede balans tussen werk en privé. Toch reizen Mooi werk in Deurne gemiddeld tussen de 30 en 60 minuten naar hun werk (22,6 km enkele reis, CBS, 2022). Dat is best lang toch? Stel je eens voor wat je allemaal in die tijd kunt doen. 

Een kortere reistijd

Je wilt een kortere reistijd naar je werk. Dan zijn er een paar dingen die je kunt doen. Bijvoorbeeld, dichter bij je werk gaan wonen. Als zul je dit niet zo snel doen. Je privé leven is namelijk veel belangrijk. Daarom ga je voor een kortere reistijd juist op zoek naar een baan dichter bij huis. Je kunt dan niet alleen langer uitslapen, maar hebt ook meer tijd voor jezelf! Oftewel, je hoeft minder privétijd te investeren in je werk. Wat zorgt voor een betere balans tussen werk en privé. Daar zijn we toch allemaal naar op zoek? 

Voordelen van werken in de buurt

Naast de extra vrije tijd die je overhoud wanneer je dichter bij huis gaat werken zijn er nog veel meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan benzinekosten voor je auto. Met de huidige benzineprijzen dekt de standaard kilometervergoeding de kosten al lang niet meer. Hetzelfde geld voor het openbaar vervoer. Maar welke voordelen zijn er nog meer? 

  • Het is ook duurzamer om dicht bij huis te werken. Minder kilometers betekend ook een reductie in je CO2-uitstoot.
  • De tijd die je normaal in de auto of trein zit kun je nu gebruiken om lekker te koken of de was te doen. Moest je nog even langs de winkel? Dat kun je nu makkelijk halen! 
  • Jij en je collega’s spreken dezelfde taal. En daar bedoelen we natuurlijk mee dat jullie uit dezelfde regio komen en elkaar beter begrijpen.
  • Bij mooi weer of een bedrijfsborrel ga je lekker op de fiets! Dat is niet alleen nóg duurzamer, maar ook goed voor je gezondheid. En het mooiste is nog wel dat je lekker een borrel kunt meepakken.  

Vind jouw nieuwe baan in de Peel

Hoe korter je reisafstand, hoe lager je reiskosten, CO2-uitstoot én hoe beter de balans tussen werk en privé. Dus ben je van plan om van baan te switchen? Kijk eerst naar bedrijven bij jou in de buurt. Er zijn vast bedrijven die je al kent. Bedrijven waarvan je goede verhalen gehoord hebt. Zo niet? Dan vind je op de nieuwe site werkenindepeel.nl een mooi overzicht van alle vacatures in de omgeving van Helmond, Gemert, Someren, Deurne en Asten.