Toekomstvisie: Samenlevingsgerichte Woonwijk in Deurne

05 mrt , 18:20 Nieuws
image 13 66c475c3b5f6d

Toekomstvisie voor Woonzorgwijk in Deurne

In het hart van Deurne wordt een ambitieus plan ontwikkeld voor een woonzorgwijk waar jong en oud in harmonie samenleven. Een paradigmaverschuiving naar meer groen, ontmoetingsplekken en gedeelde voorzieningen staat centraal in deze toekomstige gemeenschap.

Sociale en Ruimtelijke Harmonie

De gebiedsvisie voor deze wijk tussen het Elkerliek ziekenhuis, De Nieuwenhof en de St. Willibrorduskerk belichaamt een naadloze integratie van sociale en ruimtelijke concepten. Jos van den Berkmortel, de drijvende kracht achter dit initiatief, benadrukt dat dit plan verder gaat dan simpelweg huizen bouwen. Het draait om een doordachte aanpak waarbij gemeenschap en ruimte hand in hand gaan.

De Rol van Deurnese Politiek

De Deurnese politiek staat voor een cruciale fase waarin het debat over de gedetailleerde ideeën voor de woonzorgwijk zal plaatsvinden. Wethouder Marjan Vrijnsen spoort aan tot actie en vraagt om input om het plan verder te verfijnen. Een spannende tijd breekt aan voor Van den Berkmortel, die hoopt op brede steun voor het baanbrekende initiatief.

Actieve Betrokkenheid

Initiatiefnemers hebben actief de gemeenschap geraadpleegd om te begrijpen wat een wijk waar jong en oud elkaar ondersteunen werkelijk nodig heeft. Belangenorganisaties en bewoners benadrukken het belang van een coöperatieve benadering om de zorguitdagingen het hoofd te bieden binnen dit vergrijsde deel van Deurne.

Gezamenlijke Inspanning voor Toekomstbestendigheid

Landschapsarchitecten hebben vastgesteld dat de bestaande groene omgeving nog onvoldoende benut wordt. De focus ligt op het creëren van uitnodigende wandelroutes en ontmoetingsplekken waar intergenerationele interactie gestimuleerd wordt. Plannen vanuit de bewoners zelf geven blijk van een solide basis voor succesvolle implementatie, aldus zorgexpert Henk Garretsen.

Gezamenlijk Zorgdragen

In Deurne groeit het besef van de noodzaak voor gezamenlijke zorginitiatieven, waaronder het langer thuis wonen van ouderen met ondersteuning van jongere generaties. Door nauwe samenwerking tussen burgers, zorginstanties en de overheid, wordt gestreefd naar een gecoördineerd en effectief zorgnetwerk dat de levenskwaliteit in de wijk verhoogt. De betrokkenheid van de LEVgroep wordt als cruciaal gezien in het realiseren van gemeenschapsinitiatieven.